Rucolapesto
Een pesto met rucola is iets bitterder, maar dat lossen we handig op met wat citroen.
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een schotel. Scheur de rucola en basilicum boven een kom in stukken. Pers de knoflook erboven uit. Hak de massa grof met een keukenmachine (op langzame snelheid) of met de staafmixer.
Voeg de pijnboompitten, kaas en olie toe en maal het geheel nog kort tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout, peper en wat druppels citroensap. Laat de smaken minstens 15 min., het liefst langer, intrekken.
Rucolapesto
Een pesto met rucola is iets bitterder, maar dat lossen we handig op met wat citroen.
bijgerecht
null personen
295 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een schotel. Scheur de rucola en basilicum boven een kom in stukken. Pers de knoflook erboven uit. Hak de massa grof met een keukenmachine (op langzame snelheid) of met de staafmixer.
Voeg de pijnboompitten, kaas en olie toe en maal het geheel nog kort tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout, peper en wat druppels citroensap. Laat de smaken minstens 15 min., het liefst langer, intrekken.
serveertip:
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
75 g rucola
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
100 ml olijfolie extra vierge
2 el Grana Padano kaasschaafsel
½ el citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine