Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
Pasta met knapperige voorjaarsgroenten en bijzondere pesto.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met 1 el olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de rest van de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.
Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is. Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
Pasta met knapperige voorjaarsgroenten en bijzondere pesto.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met 1 el olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de rest van de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.
Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is. Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
350 g verse groene asperges
300 g diepvries tuinerwten
240 g kalkoenschnitzels
7 el traditionele olijfolie
100 g Grana Padano kaasschaafsel
30 g pijnboompitten
1 teen knoflook
75 g veldsla
1 el citroensap