Focaccia met auberginespread
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken. Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven. Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef. Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak. Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread. Bestrooien met pijnboompitten.
Focaccia met auberginespread
null personen
0 kcal
10 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken. Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven. Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef. Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak. Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread. Bestrooien met pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote aubergine
1 focaccia (brood)
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroensap
2 eetlepels basilicum
0 pijnboompitten