Macaronischotel met drie soorten kaas
Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn.
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kazen in stukjes. Maak de tomaten schoon en snijd in plakjes. Meng de macaroni met de olijven, zongedroogde tomaat, basilicum en de helft van de stukjes kaas.
Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni in de ingevette schaal en druk stevig aan. Afdekken met tomaatplakken en rest van de kaas. Bestrooi met zout, peper en gemalen kaas. Bak in midden van oven ca. 20 min. tot bruin korstje ontstaat.
Macaronischotel met drie soorten kaas
Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kazen in stukjes. Maak de tomaten schoon en snijd in plakjes. Meng de macaroni met de olijven, zongedroogde tomaat, basilicum en de helft van de stukjes kaas.
Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni in de ingevette schaal en druk stevig aan. Afdekken met tomaatplakken en rest van de kaas. Bestrooi met zout, peper en gemalen kaas. Bak in midden van oven ca. 20 min. tot bruin korstje ontstaat.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g macaroni
10 groene olijven zonder pit
6 zongedroogde tomaten in olie
125 g mozzarella
100 g Danish Blue blauwaderkaas
500 g tomaten
1 el diepvries basilicum
100 g gemalen oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter