Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.
Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.
Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
375 g tofu naturel
1 cm verse gemberwortel
5 el zonnebloemolie
1 tl sambal oelek
6 el ketjap manis
400 g roerbakmix
50 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
wok