Mediterrane hapjes
Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat bladerdeeg ontdooien. Snijd de helft van de olijven in stukjes. Vul de bladerdeegplakjes met kaasblokjes en olijven en vouw goed dicht tot driehoekje. Bak de kaasflapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd brood in dikke plakken. Verdeel de hummus, rest van de olijven, dolma's en kaasflapjes over de borden. Serveer met tomatensalade en brood.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Mediterrane hapjes
Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat bladerdeeg ontdooien. Snijd de helft van de olijven in stukjes. Vul de bladerdeegplakjes met kaasblokjes en olijven en vouw goed dicht tot driehoekje. Bak de kaasflapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd brood in dikke plakken. Verdeel de hummus, rest van de olijven, dolma's en kaasflapjes over de borden. Serveer met tomatensalade en brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
½ pot groene olijven met knoflook
100 g witte kaasblokjes
500 g tomaten
3 el traditionele olijfolie
1 vers stokbrood
½ pot hummus
200 g dolma's