Mediterrane radijssalade
Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.
Snijd de knoflook fijn. Meng met 3 el olie. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood.
Mediterrane radijssalade
Instructievideo - 03:14 min.
Mediterrane radijssalade
Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
28 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.
Snijd de knoflook fijn. Meng met 3 el olie. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vers stokbrood
1 teen knoflook
8 el traditionele olijfolie
300 g kipfilet
1 tl gemalen komijn
1 tl kerriepoeder
2 el vloeibare honing
2 bosjes radijsjes
250 g winterpeen
2 el azijn
300 g verse spinazie
Dit heb je nodig
bakpapier