Open vruchtentaart met vier soorten fruit
Aan de slag
Boven kom bloem zeven (1/2 eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen. Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen. Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met 1/2 eetlepel bloem. Deeg uitrollen tot lap van ca. 30 cm. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken. Bodem ca. 25 minuten bakken. Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen. Perziken goed laten uitlekken. Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen. Bosbessen over 1/4 deel van de taart verdelen. Appels over 1/4 van taart verdelen. Pruimen, met de bolle kant naar onderen over 1/4 deel van de taart verdelen. Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen. Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken. Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel. Taart uit oven nemen. Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker. Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.
Open vruchtentaart met vier soorten fruit
nagerecht
null personen
405 kcal
72 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boven kom bloem zeven (1/2 eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen. Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen. Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met 1/2 eetlepel bloem. Deeg uitrollen tot lap van ca. 30 cm. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken. Bodem ca. 25 minuten bakken. Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen. Perziken goed laten uitlekken. Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen. Bosbessen over 1/4 deel van de taart verdelen. Appels over 1/4 van taart verdelen. Pruimen, met de bolle kant naar onderen over 1/4 deel van de taart verdelen. Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen. Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken. Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel. Taart uit oven nemen. Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker. Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
165 g witte basterdsuiker
0 zout
125 g koude boter
1 ei (M)
250 g pruimen
100 g blauwe bosbessen
50 g poedersuiker
1½ appel
1 blik halve perziken op sap
½ theelepel kaneel
Dit heb je nodig
vierkante taartvorm ca. 25 x 25 cm
keukenpapier