Fruitsalade met anijsroom
Aan de slag
Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden en sap opvangen. Pitten van sinaasappel verwijderen. Granaatappel halveren, in stukken breken en pitjes van velletjes ontdoen. Vijgen wassen en in vieren delen. Sinaasappelsap, citroensap en 4 eetlepels suiker door elkaar roeren en door sinaasappel en granaatappel mengen. In kom slagroom, rest van suiker en likeur stijf kloppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met vijgen, muntblaadjes en anijsroom.
Fruitsalade met anijsroom
nagerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden en sap opvangen. Pitten van sinaasappel verwijderen. Granaatappel halveren, in stukken breken en pitjes van velletjes ontdoen. Vijgen wassen en in vieren delen. Sinaasappelsap, citroensap en 4 eetlepels suiker door elkaar roeren en door sinaasappel en granaatappel mengen. In kom slagroom, rest van suiker en likeur stijf kloppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met vijgen, muntblaadjes en anijsroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sinaasappels
½ granaatappel
2 vijgen
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels suiker
125 ml slagroom
2 eetlepels anijslikeur
8 blaadjes munt