Geraspte aardappelkoekjes
Aan de slag
Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de ui, peterselie, bloem en ei. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie met boter in een ruime koekenpan op hoog vuur. Leg telkens 4 porties aardappelmengsel in kleine bergjes in het hete vet. Druk de bergjes met een lepel plat en bak in ca. 4 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.
Hoe moet ik raspen?
Instructievideo - 01:38 min.
Geraspte aardappelkoekjes
bijgerecht
null personen
330 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de ui, peterselie, bloem en ei. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie met boter in een ruime koekenpan op hoog vuur. Leg telkens 4 porties aardappelmengsel in kleine bergjes in het hete vet. Druk de bergjes met een lepel plat en bak in ca. 4 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
1 ui
4 takjes diepvries peterselie
2 el tarwebloem
1 middelgroot scharrelei
4 el traditionele olijfolie
4 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
rasp
keukenpapier