Vleespastei
Aan de slag
Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.
Vleespastei
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
105 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g hamlappen
150 g kalfslapjes
1 ui
1 teentje knoflook
3 takjes tijm
300 g half-om-halfgehakt
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels brandewijn
0 zout en versgemalen peper
150 g katenspek
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
ovenvaste (pastei)vorm inhoud ca. 1 3/4 liter