Sappige peren
bewaar
bewaar

Sappige peren

10 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren en snij ze elk in 4 stukken. Snij het klokhuis eruit. Doe de stukken peer in een pan. Giet het diksap erover. Giet er dan zoveel water bij dat de peren ruim onder staan. Doe het halve kaneelstokje erbij.

Zet de pan op het vuur, breng de peertjes aan de kook. Draai dan meteen het vuur laag. De peren mogen niet hard koken. Zorg ervoor dat het water niet te hard borrelt. Doe het deksel op de pan en stoof de peren gaar en mooi rood. Dat duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Je kunt de peren warm of koud eten. Een schepje van het kookvocht erover is lekker. Serveer er de patat bij.

algemeenDe 'Sappige peren' zijn erg lekker met een kipknots!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sappige peren

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig