Manchegokaas met peren-appelgelei
Aan de slag
Fruit schillen en in partjes snijden. In pan peren net onder water met kruidnagels ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Appel toevoegen en ca. 10 minuten laten meekoken. Fruit door zeef wrijven. Puree opnieuw aan de kook brengen en diksap en citroenrasp erdoor roeren. Geleisuiker erdoor roeren en nog ca. 2 minuten laten doorkoken. Overdoen in schoon jampotje.
Kaas in schijfjes snijden en serveren met gelei.
Manchegokaas met peren-appelgelei
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Fruit schillen en in partjes snijden. In pan peren net onder water met kruidnagels ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Appel toevoegen en ca. 10 minuten laten meekoken. Fruit door zeef wrijven. Puree opnieuw aan de kook brengen en diksap en citroenrasp erdoor roeren. Geleisuiker erdoor roeren en nog ca. 2 minuten laten doorkoken. Overdoen in schoon jampotje.
Kaas in schijfjes snijden en serveren met gelei.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g stoofpeertjes
250 g appels
2 kruidnagels
50 ml appel-peer diksap
2 theelepels citroenrasp
250 g geleisuiker
100 g Manchegokaas