Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr
bewaar
bewaar

Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr

Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

15 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bakje met koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer.

Breng het water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete water.

Doe het gelatinemengsel over in een kom en laat al roerend tot kamertemperatuur afkoelen.

Roer in een kom 4 el diksap door de yoghurt en meng het gelatinemengsel erdoor. Schep de slagroom erdoor.

Spoel de vormpjes met koud water om en schenk het yoghurtmengsel erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur opstijven in de koelkast.

Dompel de onderkanten van de vormpjes kort in heet water en keer de toetjes om.

Serveer de yoghurtmousse met 2 el diksap.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
serveertipMaak de mousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Yoghurtmousse met diksap

Instructievideo - 02:09 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr

Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig