Vijgensnoepjes
Aan de slag
In keukenmachine amandelen tot poeder malen. Steeltjes van vijgen snijden en vijgen in keukenmachine fijn hakken. In pan met dikke bodem suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door siroop roeren. Zachtjes ca. 4 minuten koken tot mengsel loslaat van bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Lekker met kopje sterke koffie.
Vijgensnoepjes
nagerecht
null porties
110 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine amandelen tot poeder malen. Steeltjes van vijgen snijden en vijgen in keukenmachine fijn hakken. In pan met dikke bodem suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door siroop roeren. Zachtjes ca. 4 minuten koken tot mengsel loslaat van bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Lekker met kopje sterke koffie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g blanke amandelen
250 g gedroogde vijgen
250 g suiker
50 g cacaopoeder
½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
laag bakblik ca. 20 x 30 cm