Gebakken rijstpudding met saffraan
Aan de slag
In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen. Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken. In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen. Boven twee kommen eieren splitsen. Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen. In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen. Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken. Pudding koud of warm serveren.
Gebakken rijstpudding met saffraan
nagerecht
null personen
545 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen. Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken. In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen. Boven twee kommen eieren splitsen. Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen. In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen. Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken. Pudding koud of warm serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l volle melk
1 kaneelstokje
4 cm citroenschil
1 zakje saffraan
1 zakje vanillesuiker
250 g dessertrijst
100 g blanke rozijnen
1 zakje garneeramandelen
75 g boter op kamertemperatuur
75 g suiker
4 eieren (M)
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
vuurvaste puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 l