Gebakken rijstpudding met saffraan
bewaar
bewaar

Gebakken rijstpudding met saffraan

55 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen. Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken. In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen. Boven twee kommen eieren splitsen. Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen. In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen. Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken. Pudding koud of warm serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijstpudding met saffraan

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig