Ovale gehaktballetjes
Aan de slag
In pan met ruim water rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken en laten uitlekken (rusttijd achterwege laten). Intussen ui pellen en snipperen. Gehakt, rijst, ui, piment, paprikapoeder, zout en peper in kom doen. Peterselie erboven fijn knippen. Ei toevoegen en geheel tot smeuïg mengsel kneden. Van gehakt met behulp van 2 eetlepels 12 ovale gehaktballetjes maken, stevig aandrukken. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Bloem in diep bord strooien en gehaktballetjes erdoor wentelen. In pan olie verhitten. Gehakt even aanbraden en op laag vuur in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met rijst en tomatensalade met oregano.
Ovale gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In pan met ruim water rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken en laten uitlekken (rusttijd achterwege laten). Intussen ui pellen en snipperen. Gehakt, rijst, ui, piment, paprikapoeder, zout en peper in kom doen. Peterselie erboven fijn knippen. Ei toevoegen en geheel tot smeuïg mengsel kneden. Van gehakt met behulp van 2 eetlepels 12 ovale gehaktballetjes maken, stevig aandrukken. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Bloem in diep bord strooien en gehaktballetjes erdoor wentelen. In pan olie verhitten. Gehakt even aanbraden en op laag vuur in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met rijst en tomatensalade met oregano.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g rijst
1 ui
400 g rundergehakt
1 theelepel piment
2 theelepels paprikapoeder mild
0 zout
0 (versgemalen) peper
4 takjes peterselie
1 ei (M)
3 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie