Mosseltajine met venkel
Aan de slag
Mosselen onder koud water afspoelen, kapotte of geopende exemplaren weggooien. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Mosselen met deksel op pan in ca. 10 minuten gaar koken, halverwege omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Helft van mosselen uit schelp nemen. Venkel en paprika schoonmaken en in repen snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
Olie verhitten in tajine. Venkel, paprika en ui ca. 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Tomatenblokjes afgieten, 1/2 dl sap opvangen. Tuinerwtjes met tomatenblokjes en tomatensap (uit blik) door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele eetlepels mosselkookvocht toevoegen en groenten met deksel op pan in ca. 5 minuten gaar stoven. Intussen koriander fijnhakken. Koriander en olijven over groenten strooien, mosselen (met en zonder schelp) erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten verwarmen. Serveren met pide (plat brood) of stokbrood.
Mosseltajine met venkel
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen onder koud water afspoelen, kapotte of geopende exemplaren weggooien. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Mosselen met deksel op pan in ca. 10 minuten gaar koken, halverwege omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Helft van mosselen uit schelp nemen. Venkel en paprika schoonmaken en in repen snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
Olie verhitten in tajine. Venkel, paprika en ui ca. 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Tomatenblokjes afgieten, 1/2 dl sap opvangen. Tuinerwtjes met tomatenblokjes en tomatensap (uit blik) door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele eetlepels mosselkookvocht toevoegen en groenten met deksel op pan in ca. 5 minuten gaar stoven. Intussen koriander fijnhakken. Koriander en olijven over groenten strooien, mosselen (met en zonder schelp) erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten verwarmen. Serveren met pide (plat brood) of stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kilo mosselen
2 venkelknollen
1 groene paprika
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes
300 g tuinerwten
0 zout en peper
1 zakje verse koriander
12 groene olijven
Dit heb je nodig
tajine of grote braadpan met dikke bodem