Venkel met grapefruit
Aan de slag
Halveer de venkelknollen in de lengte. Snijd de venkel met een scherp mes in zeer dunne plakjes en daarna door de helft.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Vang ook het sap op en knijp het sap uit de achterblijvende vliesjes.
Meng de venkel met de grapefruit, het sap en de olie. Bestrooi met flink wat peper en het zeezout en garneer met de olijven. Lekker met aardappelen uit de oven en de Siciliaanse knoflookgarnalen (voor recept zie ah.nl/allerhande).
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Venkel met grapefruit
bijgerecht
null personen
195 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de venkelknollen in de lengte. Snijd de venkel met een scherp mes in zeer dunne plakjes en daarna door de helft.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Vang ook het sap op en knijp het sap uit de achterblijvende vliesjes.
Meng de venkel met de grapefruit, het sap en de olie. Bestrooi met flink wat peper en het zeezout en garneer met de olijven. Lekker met aardappelen uit de oven en de Siciliaanse knoflookgarnalen (voor recept zie ah.nl/allerhande).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 rode grapefruits
4 el olijfolie extra vierge
1 tl grof zeezout
50 g zwarte olijven