Zoete kaastaart
Aan de slag
Spreid het bladerdeeg uit en ontdooi het in ca. 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen fijn. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers, Hüttenkäse, roomkaas, kwark, citroenrasp en de suiker tot een gladde, luchtige massa. Klop in de andere kom de eiwitten met zout tot stijve pieken. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep het eiwitschuim luchtig door het kwark-kaasmengsel.
Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die ca. 4 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep het kwark-kaasmengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin. Verlaag halverwege de temperatuur tot 175 °C. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Zoete kaastaart
nagerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Spreid het bladerdeeg uit en ontdooi het in ca. 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen fijn. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers, Hüttenkäse, roomkaas, kwark, citroenrasp en de suiker tot een gladde, luchtige massa. Klop in de andere kom de eiwitten met zout tot stijve pieken. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep het eiwitschuim luchtig door het kwark-kaasmengsel.
Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die ca. 4 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep het kwark-kaasmengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin. Verlaag halverwege de temperatuur tot 175 °C. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 citroen
4 middelgrote eieren
200 g koelverse hüttenkäse kaas
200 g MonChou (verse roomkaas)
300 g volle kwark
150 g witte basterdsuiker
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
springvorm (Ø ca. 24 cm), ingevet