Amandelkroketjes
Aan de slag
Amandelschaafsel met de hand licht kneuzen en met paneermeel mengen. Aardappels schillen en in vieren snijden. Aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten, even droog laten stomen en fijnstampen met pureestamper. Boter erdoor roeren en puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Dooiers erdoor roeren en puree laten afkoelen. Puree verdelen in balletjes van ca. 40 g, tot kroketjes vormen en in ca. 45 minuten afgedekt in koelkast wegzetten.
Olie verhitten tot 180 °C. Eieren loskloppen. Kroketjes door losgeklopt ei halen en door amandelpaneermeel rollen. Kroketjes per 4 stuks in ca. 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Amandelkroketjes
bijgerecht
null personen
650 kcal
50 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Amandelschaafsel met de hand licht kneuzen en met paneermeel mengen. Aardappels schillen en in vieren snijden. Aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten, even droog laten stomen en fijnstampen met pureestamper. Boter erdoor roeren en puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Dooiers erdoor roeren en puree laten afkoelen. Puree verdelen in balletjes van ca. 40 g, tot kroketjes vormen en in ca. 45 minuten afgedekt in koelkast wegzetten.
Olie verhitten tot 180 °C. Eieren loskloppen. Kroketjes door losgeklopt ei halen en door amandelpaneermeel rollen. Kroketjes per 4 stuks in ca. 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g amandelschaafsel
75 g paneermeel
1 kg aardappels
0 zout
30 g boter
0 (versgemalen) peper
0 nootmuskaat
2 eierdooiers
2 eieren (M)
0 olie of vet om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier