Hartig-zoet cashewnotentaartje
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de bloem, kaas en peper. Snijd met twee messen de boter erdoor. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Laat 15 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm. Bekleed de springvorm hiermee. Verwarm de honing in een steelpan. Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook. Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor. Strijk het notenmengsel uit over het deeg. Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Hartig-zoet cashewnotentaartje
nagerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
65 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de bloem, kaas en peper. Snijd met twee messen de boter erdoor. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Laat 15 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm. Bekleed de springvorm hiermee. Verwarm de honing in een steelpan. Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook. Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor. Strijk het notenmengsel uit over het deeg. Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bloem
150 g extra belegen kaas
1 mespunt witte peper
125 g koude boter
3 el honing puur (pot 450 g, AH puur&eerlijk fairtrade)
1 bekertje slagroom
200 g gezouten cashewnoten (a 170 g, AH puur&eerlijk fairtrade)
Dit heb je nodig
deegroller
springvorm Ø 22 cm
bakpapier