Sticky walnut pie
bewaar
bewaar

Sticky walnut pie

1 uur 35 min. bereiden / 25 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de bloem, basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe en kneed snel tot kruimels. Kneed rustig 1 el koud water en de eidooier erdoor tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 27 cm. Leg in de ovenschaal en druk licht aan. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de walnoten grof en doe met de gezouten boter, suiker, stroop en een mespunt zout in een steelpan met dikke bodem. Verwarm al roerend met een houten lepel 10 min. op laag vuur, tot de suiker gesmolten is. Roer de slagroom erdoor, draai het vuur iets hoger en blijf 15 min. roeren tot de karamel is ingedikt.

Schenk voorzichtig de hete vulling gelijkmatig in de ovenschaal. Bak ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of koud.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sticky walnut pie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig