Groentecurry met aardappelsamosa's
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn. Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen. Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is. Af en toe omscheppen. Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
Intussen groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden. Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden. Kool grof snijden.
Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Plakjes diagonaal halveren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes. Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken. Ei loskloppen. Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten. Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie. Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen. Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven. Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
Intussen citroen uitpersen. Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost. Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren. Groentecurry serveren met warme aardappelsamosa's. Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.
Groentecurry met aardappelsamosa's
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
85 min. bereiden
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn. Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen. Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is. Af en toe omscheppen. Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
Intussen groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden. Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden. Kool grof snijden.
Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Plakjes diagonaal halveren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes. Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken. Ei loskloppen. Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten. Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie. Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen. Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven. Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
Intussen citroen uitpersen. Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost. Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren. Groentecurry serveren met warme aardappelsamosa's. Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
1½ eetlepel sambal
1½ eetlepel suiker
2½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel komijn
1 zak voorgekookte aardappeldobbeltjes
3½ eetlepel kruidenbouillonpoeder
1 kleine bloemkool
2 preien
1 winterpeen
1 courgette
½ kleine witte kool
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 citroen
1 doosje cèreamed coconut
1 zakje verse koriander
Dit heb je nodig
wok
bakpapier