Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen
bewaar
bewaar

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in ca. 5 min. beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de bonen, knoflook en de helft van de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Vet de ovenschaal in. Leg de kabeljauw erin. Bestrooi met zout en peper. Leg de bonen eromheen en leg de tomaatjes ertussen. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de plakjes spek eroverheen. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. gaar worden. Verwijder halverwege de baktijd de folie. Kook intussen de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de ovenschotel met tarly.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig