Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen
Aan de slag
Kalfsentrecotes op kamertemperatuur laten komen. Korstjes van kaas snijden en kaas in 8 plakjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. Vijgen wassen en elk in 6 plakjes snijden. Naaldjes van rozemarijntakje rissen en fijn hakken. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Entrecotes licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Entrecotes op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode ui en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes entrecotes voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met tagliatelle met walnotenpesto.
Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kalfsentrecotes op kamertemperatuur laten komen. Korstjes van kaas snijden en kaas in 8 plakjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. Vijgen wassen en elk in 6 plakjes snijden. Naaldjes van rozemarijntakje rissen en fijn hakken. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Entrecotes licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Entrecotes op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode ui en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes entrecotes voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met tagliatelle met walnotenpesto.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 maal 2 kalfsentrecotes
150 g abdijkaas
½ kleine rode ui
2 verse vijgen
1 takje rozemarijn
1 eetlepel olie
½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
0 (zee)zout
0 versgemalen vierseizoenenpeper
Dit heb je nodig
bakpapier