Stevige linzensoep
bewaar
bewaar

Stevige linzensoep

30 min. bereiden / 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen. Ui pellen en fijn snipperen. Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken. Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen. Soep opnieuw aan de kook brengen. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn. Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen. Resterende olie erover druppelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stevige linzensoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig