Mediterrane bleekselderij
Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!
Aan de slag
Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien. Bak de bleekselderij en ui al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min. Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Mediterrane bleekselderij
Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!
bijgerecht
null personen
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien. Bak de bleekselderij en ui al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min. Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
1 rode ui
1 teen knoflook
4 verse tijm
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes