Linke soep
Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander.
Aan de slag
Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.
Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Linke soep
Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.
Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tomaten
1 rode paprika
1 teen knoflook
1 ui
1 el traditionele olijfolie
½ tl gemalen komijn
½ tl Ketoembar gemalen koriander
250 g rundergehakt
1 mespunt cayennepeper
5 groentebouillontabletten
400 g tomatenblokjes
150 g dessertrijst
1 mespunt sambal oelek
10 g verse bieslook