Zwarte citroenolijven met ouzo
Aan de slag
Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Ouzo en olie in kom doen en door elkaar kloppen. Citroen goed schoonboenen en boven kom schil eraf raspen (rest van citroen wordt niet gebruikt). Peterselie boven olie fijn knippen. Sjalotje pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olijven, sjalotje en knoflook door olie scheppen. Op smaak brengen met (cayenne)peper. Olijven afgedekt minstens 1 dag laten staan.
Zwarte citroenolijven met ouzo
null personen
185 kcal
10 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Ouzo en olie in kom doen en door elkaar kloppen. Citroen goed schoonboenen en boven kom schil eraf raspen (rest van citroen wordt niet gebruikt). Peterselie boven olie fijn knippen. Sjalotje pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olijven, sjalotje en knoflook door olie scheppen. Op smaak brengen met (cayenne)peper. Olijven afgedekt minstens 1 dag laten staan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zwarte olijven met pit
1 eetlepel ouzo
100 ml olijfolie
1 citroen
4 takjes peterselie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
0 (cayenne)peper
Dit heb je nodig
keukenpapier