Tomaattartaar met smokey mayo
Gepelde tomaten maken een perfecte vegaversie van steak tartaar, zeker met deze klassieke smaakmakers erdoor wordt het een fijn voorgerecht.
Aan de slag
Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en doe terug in de vergiet, laat verder uitlekken.
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de cornichons en kappertjes in gelijke stukjes en snijd ⅔ van de peterselie fijn.
Meng de tomatenblokjes, sjalot, cornichon, kappertjes, peterselie en de olie door elkaar. Meng de mayonaise met het rookzout.
Meng 2 el tomatensap (per 4 personen) met de mosterd en tabasco, roer goed los, zodat je geen klontjes meer ziet. Snijd de rest van de peterselie grof.
Doe ¼ van het tomatenmengsel (per 4 personen) in de kookring op een bord en verwijder de ring. Verdeel de mayonaise en tabasco saus met een kleine lepel rondom de tartaar en garneer met de rest van de peterselie. Bestrooi eventueel met extra rookzout. Serveer de chips ernaast.
Tomaattartaar met smokey mayo
Gepelde tomaten maken een perfecte vegaversie van steak tartaar, zeker met deze klassieke smaakmakers erdoor wordt het een fijn voorgerecht.
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en doe terug in de vergiet, laat verder uitlekken.
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de cornichons en kappertjes in gelijke stukjes en snijd ⅔ van de peterselie fijn.
Meng de tomatenblokjes, sjalot, cornichon, kappertjes, peterselie en de olie door elkaar. Meng de mayonaise met het rookzout.
Meng 2 el tomatensap (per 4 personen) met de mosterd en tabasco, roer goed los, zodat je geen klontjes meer ziet. Snijd de rest van de peterselie grof.
Doe ¼ van het tomatenmengsel (per 4 personen) in de kookring op een bord en verwijder de ring. Verdeel de mayonaise en tabasco saus met een kleine lepel rondom de tartaar en garneer met de rest van de peterselie. Bestrooi eventueel met extra rookzout. Serveer de chips ernaast.
bereidingstip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g gepelde tomaten in blik
1 sjalot
8 cornichons
2 el kappertjes
7½ g verse platte peterselie
1 el extra vierge olijfolie
3 el plantaardige vegan mayo
1 tl AH Excellent zeezoutvlokken gerookt
2 tl dijonmosterd
½ tl tabasco
40 g naturel chips
Dit heb je nodig
kookring (Ø 9 cm)