Steak tartare
De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn en snipper de sjalot heel fijn. Laat de augurkjes uitlekken.
Haal de tartaar uit de verpakking en doe in een kom. De bijgeleverde zakjes saus en dressing gebruik je niet. Meng de worcestershiresauce met een vork door de tartaar en breng op smaak met zout en peper.
Doe een portie van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Maak met een theelepel een kuiltje in het midden. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Splits het kwarteleitje en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
Verdeel rondom de tartaar de mosterd, tabasco, kappertjes, augurkjes en de fijngesneden peterselie en sjalot. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen tartaar op smaak brengen.
Steak tartare
De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!
voorgerecht
null personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn en snipper de sjalot heel fijn. Laat de augurkjes uitlekken.
Haal de tartaar uit de verpakking en doe in een kom. De bijgeleverde zakjes saus en dressing gebruik je niet. Meng de worcestershiresauce met een vork door de tartaar en breng op smaak met zout en peper.
Doe een portie van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Maak met een theelepel een kuiltje in het midden. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Splits het kwarteleitje en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
Verdeel rondom de tartaar de mosterd, tabasco, kappertjes, augurkjes en de fijngesneden peterselie en sjalot. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen tartaar op smaak brengen.
dieettip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 g verse platte peterselie
1 sjalot
12 Amsterdamse mini augurken
330 g AH Excellent steak tartaar
2 tl worcestershiresauce
4 kwarteleieren
1 el dijonmosterd
2 tl tabasco
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
kookringen (Ø 7 cm)