Sushirijst-kerstballen (advertorial)
Sushi maar dan op z'n kerst: deze feestelijke borrelhap is een ware smaakexplosie. Die gaan op!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad al omscheppend 1-2 min. tot lichtbruin. Schep op een bord.
Snijd de snoepkomkommers en de halve avocado in kleine blokjes van een ½ cm. Verkruimel 2 norivellen en meng met de komkommer, avocado, de helft van de mayonaise, de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst in 8 gelijke porties. Leg een ruim stuk vershoudfolie in een kopje. Schep er 1 portie rijst in en verdeel met vochtige handen over de bodem en zijkant van het kopje. Schep er ⅛ van het komkommermengsel in. Trek de folie boven de rijst strak samen, zodat er een balletje ontstaat. Draai de folie dicht en druk het balletje rondom aan. Haal uit de folie, rol door de geroosterde sesam. Maak zo de rest van de balletjes met hetzelfde stuk folie.
Knip de rest van de norivellen in 8 gelijke rechthoeken, vouw losjes om de onderkant van de rijstballetjes en leg ze in een krans op een bord. Verdeel de zeewiersalade om en om over 4 balletjes, verdeel de rest eromheen. Spuit de rest van de mayonaise in mooie toefjes op alle balletjes zonder zeewier. Bestrooi met de chilivlokken en verdeel de citroenparels erover.
Sushirijst-kerstballen (advertorial)
Sushi maar dan op z'n kerst: deze feestelijke borrelhap is een ware smaakexplosie. Die gaan op!
voorgerecht
null personen
195 kcal
50 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad al omscheppend 1-2 min. tot lichtbruin. Schep op een bord.
Snijd de snoepkomkommers en de halve avocado in kleine blokjes van een ½ cm. Verkruimel 2 norivellen en meng met de komkommer, avocado, de helft van de mayonaise, de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst in 8 gelijke porties. Leg een ruim stuk vershoudfolie in een kopje. Schep er 1 portie rijst in en verdeel met vochtige handen over de bodem en zijkant van het kopje. Schep er ⅛ van het komkommermengsel in. Trek de folie boven de rijst strak samen, zodat er een balletje ontstaat. Draai de folie dicht en druk het balletje rondom aan. Haal uit de folie, rol door de geroosterde sesam. Maak zo de rest van de balletjes met hetzelfde stuk folie.
Knip de rest van de norivellen in 8 gelijke rechthoeken, vouw losjes om de onderkant van de rijstballetjes en leg ze in een krans op een bord. Verdeel de zeewiersalade om en om over 4 balletjes, verdeel de rest eromheen. Spuit de rest van de mayonaise in mooie toefjes op alle balletjes zonder zeewier. Bestrooi met de chilivlokken en verdeel de citroenparels erover.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g Saitaku sushi rice
4 el sesamzaad
2 snoepkomkommers
½ eetrijpe avocado
3 norivellen
4 el Japanse mayonaise
½ el sojasaus
125 g koelverse zeewiersalade
½ tl chilivlokken
20 g AH Excellent smaakparels citroen
Dit heb je nodig
vershoudfolie