Gochujang pasta
bewaar
bewaar

Gochujang pasta

Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.

20 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af, maar vang 200 ml (per 4 personen) van het kookwater op.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min.

Voeg de boter, slagroom en gochujang toe en laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rasp de kaas. Voeg de rigatoni toe aan de saus en voeg er zo veel pastawater aan toe dat het een smeuïge saus wordt (ca. 150 ml per 4 personen). Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel over borden.

Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.

combinatietipLekker met een simpele groene salade of geblancheerde groente zoals sperziebonen of broccoli.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gochujang pasta

Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig