Gochujang pasta
Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af, maar vang 200 ml (per 4 personen) van het kookwater op.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min.
Voeg de boter, slagroom en gochujang toe en laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de kaas. Voeg de rigatoni toe aan de saus en voeg er zo veel pastawater aan toe dat het een smeuïge saus wordt (ca. 150 ml per 4 personen). Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel over borden.
Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
Gochujang pasta
Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af, maar vang 200 ml (per 4 personen) van het kookwater op.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min.
Voeg de boter, slagroom en gochujang toe en laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de kaas. Voeg de rigatoni toe aan de saus en voeg er zo veel pastawater aan toe dat het een smeuïge saus wordt (ca. 150 ml per 4 personen). Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel over borden.
Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rigatoni
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
6 el extra vierge olijfolie
50 g ongezouten roomboter
125 ml verse slagroom
2 el gochujang
80 g Parmezaanse kaas