Vodka pasta
Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.
Aan de slag
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 min.
Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de wodka en slagroom toe en laat nog 5 min. koken.
Giet de pasta af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en kook al roerend tot de pasta beetgaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ca. 3 min.
Rasp ondertussen de kaas, voeg de helft toe aan de pasta. Breng de pasta op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden. Scheur de basilicumblaadjes erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
Vodka pasta
Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 min.
Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de wodka en slagroom toe en laat nog 5 min. koken.
Giet de pasta af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en kook al roerend tot de pasta beetgaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ca. 3 min.
Rasp ondertussen de kaas, voeg de helft toe aan de pasta. Breng de pasta op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden. Scheur de basilicumblaadjes erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
½ tl chilivlokken
300 g penne
400 g Mutti polpa in blik
60 ml wodka
150 ml verse slagroom
60 g Parmezaanse kaas
15 g verse basilicum