Brusselse wafels
Deze Brusselse wafels hebben een krokante buitenkant maar zijn lekker luchtig vanbinnen. Ideaal als tussendoortje, voor het dessert of stiekem als ontbijt. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit.
Aan de slag
Laat de boter smelten in een steelpan. Doe ondertussen het water, de melk en gist in een ruime kom. Voeg de bloem toe en roer met de garde. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe en roer tot een glad beslag.
Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze met een mixer met brandschone gardes stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Spatel dan de gesmolten boter en het zout erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten op een warme plek.
Breng ondertussen de kersen met de rietsuiker in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Doe de helft van de kersen in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Meng de puree met de kersen in de pan.
Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige hitte. Spray in met bakspray en schep er per wafel ca. 5 el beslag in (de onderkant van het wafelijzer moet helemaal bedekt zijn met beslag). Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 min. gaar. Herhaal met de rest van het beslag.
Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer met het vanille-ijs en de warme kersen.
Brusselse wafels
Deze Brusselse wafels hebben een krokante buitenkant maar zijn lekker luchtig vanbinnen. Ideaal als tussendoortje, voor het dessert of stiekem als ontbijt. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit.
nagerecht
null personen
590 kcal
40 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter smelten in een steelpan. Doe ondertussen het water, de melk en gist in een ruime kom. Voeg de bloem toe en roer met de garde. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe en roer tot een glad beslag.
Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze met een mixer met brandschone gardes stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Spatel dan de gesmolten boter en het zout erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten op een warme plek.
Breng ondertussen de kersen met de rietsuiker in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Doe de helft van de kersen in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Meng de puree met de kersen in de pan.
Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige hitte. Spray in met bakspray en schep er per wafel ca. 5 el beslag in (de onderkant van het wafelijzer moet helemaal bedekt zijn met beslag). Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 min. gaar. Herhaal met de rest van het beslag.
Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer met het vanille-ijs en de warme kersen.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
150 ml water
150 ml volle melk
5 g gedroogde gist
150 g tarwebloem
2 scharreleieren
½ tl zout
250 g diepvries kersen
75 g rietsuiker
1 flesje bakspray
4 el poedersuiker
200 ml vanille-ijs
Dit heb je nodig
vershoudfolie
staafmixer met hoge beker
wafelijzer