Brusselse wafels
bewaar
bewaar

Brusselse wafels

Deze Brusselse wafels hebben een krokante buitenkant maar zijn lekker luchtig vanbinnen. Ideaal als tussendoortje, voor het dessert of stiekem als ontbijt. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit.

40 min. bereiden / 40 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Laat de boter smelten in een steelpan. Doe ondertussen het water, de melk en gist in een ruime kom. Voeg de bloem toe en roer met de garde. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe en roer tot een glad beslag.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze met een mixer met brandschone gardes stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Spatel dan de gesmolten boter en het zout erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten op een warme plek.

Breng ondertussen de kersen met de rietsuiker in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Doe de helft van de kersen in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Meng de puree met de kersen in de pan.

Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige hitte. Spray in met bakspray en schep er per wafel ca. 5 el beslag in (de onderkant van het wafelijzer moet helemaal bedekt zijn met beslag). Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 min. gaar. Herhaal met de rest van het beslag.

Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer met het vanille-ijs en de warme kersen.

achtergrondinfoDe Brusselse wafel is te herkennen aan z'n rechthoekige vorm, krokante buitenkant en milde zoetheid. Dit in tegenstelling tot de Luikse wafel, die dikker en zachter is, een ovale vorm heeft en door kandijsuiker in het beslag zoeter smaakt. Brusselse wafels worden vaak geserveerd met fruit en poedersuiker, of met andere toppings zoals chocoladesaus, karamelsaus, slagroom of ijs.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brusselse wafels

Deze Brusselse wafels hebben een krokante buitenkant maar zijn lekker luchtig vanbinnen. Ideaal als tussendoortje, voor het dessert of stiekem als ontbijt. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig