Tteokbokki
bewaar
bewaar

Tteokbokki

Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de spitskool in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen van 1 cm dik. Snijd de uien in halve ringen.

Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer.

Bereid ondertussen de tteokbokki volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en bak de kool en ui 6-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter tot lichtbruin.

Verdeel de kool en het witte en lichtgroene deel van de bosui over diepe borden of kommen. Schep de tteokbokki erop, leg er 2 eihelften op en bestrooi met het donkergroene deel van de bosui en het sesamzaad. Besprenkel met de sesamolie.

achtergrondinfoTteobokki is een veel gegeten gerecht in Korea. Tteok betekent ‘rijstcake’ en ‘bokki’ geroerbakt eten. Tteobokki wordt op veel verschillende manieren gemaakt maar bijna altijd met gochujang, de populaire Koreaanse chilipasta. Verder wordt er vaak een eitje op gedaan maar er kunnen allerlei toppings langskomen. Bosui, ‘fish cakes’, kool, dumplings of zelfs kaas.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tteokbokki

Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig