Tteokbokki
Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!
Aan de slag
Snijd de spitskool in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen van 1 cm dik. Snijd de uien in halve ringen.
Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer.
Bereid ondertussen de tteokbokki volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en bak de kool en ui 6-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter tot lichtbruin.
Verdeel de kool en het witte en lichtgroene deel van de bosui over diepe borden of kommen. Schep de tteokbokki erop, leg er 2 eihelften op en bestrooi met het donkergroene deel van de bosui en het sesamzaad. Besprenkel met de sesamolie.
Tteokbokki
Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de spitskool in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen van 1 cm dik. Snijd de uien in halve ringen.
Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer.
Bereid ondertussen de tteokbokki volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en bak de kool en ui 6-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter tot lichtbruin.
Verdeel de kool en het witte en lichtgroene deel van de bosui over diepe borden of kommen. Schep de tteokbokki erop, leg er 2 eihelften op en bestrooi met het donkergroene deel van de bosui en het sesamzaad. Besprenkel met de sesamolie.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g spitskool
2 middelgrote uien
4 middelgrote scharreleieren
520 g tteokbokki original
2 el zonnebloemolie
2 bosuitjes
4 tl sesamzaad
2 el sesamolie