Bitterballen-banketletter
bewaar
bewaar

Bitterballen-banketletter

Zet de Sint-borrel maar klaar, want deze snack maakt je dromen waar! En wat is -ie lekker, deze bitterbal-banketletter. Je hebt m in een kwartiertje al ovenready. Dank u, Sinterklaasje!

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Laat de oven aan op 210 °C. Rol het bladerdeeg met het meegeleverde bakpapier uit op het werkblad en halveer de plak in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt. Laat het deeg 1 cm overlappen. Rol met een deegroller over het overlappende deel, zodat je een grote plak deeg krijgt.

Verdeel de bitterballen naast elkaar over het deeg, laat 2 cm deeg vrij aan beide kanten. Rol het deeg zo strak mogelijk op over de bitterballen en snijd eventueel het overtollige deeg af. Maak de uiteinden dicht. Klop de eieren los.

Vorm een “S” van het gevulde deeg. Schuif de letter voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat en besmeer met de bakkwast met het ei. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.

Meng ondertussen de mosterd met de mayonaise. Haal de letter uit de oven en serveer direct met de mosterd-mayo.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bitterballen-banketletter

Zet de Sint-borrel maar klaar, want deze snack maakt je dromen waar! En wat is -ie lekker, deze bitterbal-banketletter. Je hebt m in een kwartiertje al ovenready. Dank u, Sinterklaasje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig