Zelf gekleurde bloemkool maken
Een gekleurde bloemkool staat feestelijk en is -als er geen paarse bloemkool beschikbaar is- goed zelf te maken. In die recept nemen we je stap voor stap mee.
Aan de slag
Doe het bietensap, water, de azijn, suiker, peper en het zout in een grote pan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Snijd de bloemkool inclusief bladeren in 6 parten, leg in het bietensap en leg er iets zwaars op, zoals een stenen bord. Laat minimaal 3 uur en het liefst een nacht staan.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ondertussen de bloemkool uitlekken en dep een beetje droog. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min gaar.
Zelf gekleurde bloemkool maken
Een gekleurde bloemkool staat feestelijk en is -als er geen paarse bloemkool beschikbaar is- goed zelf te maken. In die recept nemen we je stap voor stap mee.
voorgerecht
null porties
50 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Doe het bietensap, water, de azijn, suiker, peper en het zout in een grote pan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Snijd de bloemkool inclusief bladeren in 6 parten, leg in het bietensap en leg er iets zwaars op, zoals een stenen bord. Laat minimaal 3 uur en het liefst een nacht staan.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ondertussen de bloemkool uitlekken en dep een beetje droog. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min gaar.
bereidingstip:
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml bietensap
500 ml water
250 ml witte natuurazijn
50 g kristalsuiker
2 tl zout
1 tl zwarte peperkorrel
1 bloemkool