Zelf smaakparels maken
bewaar
bewaar

Zelf smaakparels maken

Met zelfgemaakte smaakparels geef je een extra sparkle aan elk gerecht. Je kunt echt alle kanten op: gebruik kruiden, kleurstof, sap of zelfs glitters.

30 min. bereiden / 45 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Giet de olie in een hoog glas of hoge maatbeker en leg het 30 min. in de vriezer. De olie mag niet bevroren zijn.

Snijd ondertussen de peterselie grof, doe in een maatbeker met het water en pureer zo fijn mogelijk met de staafmixer. Schenk het mengsel door een zeefje in een kleine steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan.

Bestrooi de warme vloeistof met de agaragar. Breng aan de kook en Laat 1 min. al roerend met een garde koken.

Laat de vloeistof 5 min. afkoelen in de pan en giet in een spuitflesje. Laat het niet te lang afkoelen, want dan is de vloeistof te veel gestold om er nog parels mee te kunnen maken.

Haal de olie uit de vriezer. De olie moet nog doorzichtig en vloeibaar zijn wanneer je het uit de vriezer haalt. Is de olie niet meer doorzichtig, giet dan ¼ koude olie uit het glas of maatbeker en giet er dezelfde hoeveelheid olie op kamertemperatuur bij.

Spuit nu voorzichtig de vloeistof druppelsgewijs in de olie. Je ziet nu dat de parels gevormd worden en naar de bodem zinken. Roer de olie niet. Laat de parels 5-10 min. opstijven in de olie. Giet ze af door een fijne zeef. Bewaar de olie. Spoel de parels onder koud water af.

resttipGooi de olie niet weg. Deze is herbruikbaar.
variatietipJe kan de peterselie vervangen door andere kruiden zoals basilicum, bosui, selderij of munt. Of gebruik andere vloeistoffen zoals prosecco, cranberrysap, tomatensap, groentebouillon of rodewijnazijn. Roer glitterdust door de vloeistof voor extra feestelijke parels.
bereidingstipMaak de parels tot een week van tevoren. Bewaar in een hersluitbaar bakje in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelf smaakparels maken

Met zelfgemaakte smaakparels geef je een extra sparkle aan elk gerecht. Je kunt echt alle kanten op: gebruik kruiden, kleurstof, sap of zelfs glitters.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig