Eierpunch
Eierpunch (eggnog) is een romige cocktail met whiskey, rum, melk en -je raadt het al- eieren! Samen met specerijen als kaneel, vanille en steranijs is het smaakfeest compleet.
Aan de slag
Verwarm op laag vuur de melk en ⅘ van de slagroom in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte door de helft en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het stokje, het merg en het kaneelstokje toe aan de room en breng in ca 5 min. aan de kook. Haal van het vuur en laat 30 min. afkoelen op kamertemperatuur.
Scheid ondertussen de dooiers van het eiwit. Het eiwit gebruik je niet. Klop in een mengkom met een handmixer met gardes de dooiers samen met de suiker tot het mengsel romig en licht van kleur is.
Verwijder het vanillestokje en het kaneelstokje uit het roommengsel. Verwarm het roommengsel op laag vuur samen met de whisky, rum en het eimengsel ca 10 min. tot het de dikte van vla krijgt. Het mengsel mag absoluut niet koken! Verdeel de eierpunch over de glaasjes.
Klop de rest van de slagroom lobbig. Verdeel de slagroom over de glaasjes. Bestrooi met de kaneelpoeder en maak af met de steranijs. Serveer direct.
Eierpunch
Eierpunch (eggnog) is een romige cocktail met whiskey, rum, melk en -je raadt het al- eieren! Samen met specerijen als kaneel, vanille en steranijs is het smaakfeest compleet.
nagerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm op laag vuur de melk en ⅘ van de slagroom in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte door de helft en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het stokje, het merg en het kaneelstokje toe aan de room en breng in ca 5 min. aan de kook. Haal van het vuur en laat 30 min. afkoelen op kamertemperatuur.
Scheid ondertussen de dooiers van het eiwit. Het eiwit gebruik je niet. Klop in een mengkom met een handmixer met gardes de dooiers samen met de suiker tot het mengsel romig en licht van kleur is.
Verwijder het vanillestokje en het kaneelstokje uit het roommengsel. Verwarm het roommengsel op laag vuur samen met de whisky, rum en het eimengsel ca 10 min. tot het de dikte van vla krijgt. Het mengsel mag absoluut niet koken! Verdeel de eierpunch over de glaasjes.
Klop de rest van de slagroom lobbig. Verdeel de slagroom over de glaasjes. Bestrooi met de kaneelpoeder en maak af met de steranijs. Serveer direct.
variatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml volle melk
500 ml verse slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
8 middelgrote scharreleieren
150 g kristalsuiker
75 ml whisky (Gall & Gall)
75 ml bruine rum
1 tl kaneelpoeder
6 steranijs
Dit heb je nodig
handmixer
glaasjes