Chocoladefondant
bewaar
bewaar

Chocoladefondant

Fondant = smelten in het Frans. Daarom heet dit klassieke dessert dan ook zo, het hartje van dit chocoladecakeje is vloeibaar en staat ook wel bekent als lavacakeje.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en chocolade au bain-marie en haal het zodra het gesmolten is van het vuur. Laat afkoelen tot gebruik.

Mix de eieren en suiker in een kom met een handmixer met gardes ca. 3 min. tot het mengsel romig en licht van kleur is.

Mix langzaam het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de bloem en het zout erdoor. Bestrooi de ramequins met de cacaopoeder en zorg dat alle randen goed zijn bedekt. Klop de cacao die te veel is af.

Verdeel het mengsel over de ramequins. Bak de ramequins 10 min. in de oven. Laat ze 5 min. afkoelen. Draai de ramequins om door er een bord bovenop te leggen en snel om te draaien. Serveer direct.

achtergrondinfoFondant of moelleux? Een moelleux (zacht in het Frans) is een smeuïg gebakje dat nog zacht is van binnen en niet gesmolten. Een fondant (smelten ins het Frans) juist weer wel, die heeft, net zoals in dit recept een vloeibare binnenkant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladefondant

Fondant = smelten in het Frans. Daarom heet dit klassieke dessert dan ook zo, het hartje van dit chocoladecakeje is vloeibaar en staat ook wel bekent als lavacakeje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig