Regenbooglasagne
Met deze lasagne eet je alle kleuren van de regenboog! De kleurige laagjes zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je buik. Mogen wij aanschuiven?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken, hak grof en meng met ¾ van de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rode bieten in stukken, doe samen met de balsamicoazijn in de hakmolen en maal grof. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 3-5 min. rul. Voeg de tomatensaus toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, de rest van de tomatensaus, ¼ van de lasagnebladen, de pompoenlasagnebladen en de spinazie. Dan weer ¼ van de lasagnebladen, het bietenmengsel en de rest van de lasagnebladen.
Meng de zuivelspread met ¾ van de geraspte kaas en het water en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in 35-40 min. gaar. Dek de lasagne eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als-ie te donker wordt. Haal uit de oven en laat 5 min. staan voor het serveren.
Regenbooglasagne
Met deze lasagne eet je alle kleuren van de regenboog! De kleurige laagjes zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je buik. Mogen wij aanschuiven?
hoofdgerecht
null personen
895 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken, hak grof en meng met ¾ van de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rode bieten in stukken, doe samen met de balsamicoazijn in de hakmolen en maal grof. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 3-5 min. rul. Voeg de tomatensaus toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, de rest van de tomatensaus, ¼ van de lasagnebladen, de pompoenlasagnebladen en de spinazie. Dan weer ¼ van de lasagnebladen, het bietenmengsel en de rest van de lasagnebladen.
Meng de zuivelspread met ¾ van de geraspte kaas en het water en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in 35-40 min. gaar. Dek de lasagne eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als-ie te donker wordt. Haal uit de oven en laat 5 min. staan voor het serveren.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
200 g zuivelspread naturel
500 g biologische gekookte bieten
1½ el balsamicoazijn
1 middelgrote ui
300 g half-om-halfgehakt
390 g basis tomatensaus Italiaanse kruiden
12 bladen biologische lasagnebladen volkoren
350 g pompoen lasagnebladen
200 g geraspte milde kaas 45+
4 el water
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (17 x 25cm)