Broodje 'caprese'
Op het Italiaanse eiland Capri weten ze wat lekker is! Zij claimen namelijk de combi van mozzarella, tomaat en basilicum (vandaar de naam caprese) die ook doet denken aan de Italiaanse vlag. Oorspronkelijk een salade, maar op een broodje lusten we 'm ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken en de basilicumblaadjes grof.
Snijd de broodjes open, besmeer de onderkanten met de pesto en beleg dakpansgewijs met de tomaat en mozzarella. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten. Besprenkel met cremaceto balsamico en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Broodje 'caprese'
Op het Italiaanse eiland Capri weten ze wat lekker is! Zij claimen namelijk de combi van mozzarella, tomaat en basilicum (vandaar de naam caprese) die ook doet denken aan de Italiaanse vlag. Oorspronkelijk een salade, maar op een broodje lusten we 'm ook.
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken en de basilicumblaadjes grof.
Snijd de broodjes open, besmeer de onderkanten met de pesto en beleg dakpansgewijs met de tomaat en mozzarella. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten. Besprenkel met cremaceto balsamico en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbakciabattina's
6 cocktailtomaten
2 bollen mozzarella
15 g verse basilicum
90 g koelverse groene pesto
20 g geroosterde pijnboompitten
2 el cremaceto classico