Broodje 'caprese'
bewaar
bewaar

Broodje 'caprese'

Op het Italiaanse eiland Capri weten ze wat lekker is! Zij claimen namelijk de combi van mozzarella, tomaat en basilicum (vandaar de naam caprese) die ook doet denken aan de Italiaanse vlag. Oorspronkelijk een salade, maar op een broodje lusten we 'm ook.

15 min. bereiden / 8 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken en de basilicumblaadjes grof.

Snijd de broodjes open, besmeer de onderkanten met de pesto en beleg dakpansgewijs met de tomaat en mozzarella. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten. Besprenkel met cremaceto balsamico en breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje 'caprese'

Op het Italiaanse eiland Capri weten ze wat lekker is! Zij claimen namelijk de combi van mozzarella, tomaat en basilicum (vandaar de naam caprese) die ook doet denken aan de Italiaanse vlag. Oorspronkelijk een salade, maar op een broodje lusten we 'm ook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig