Speltsalade met venkel en tuinerwten
Spelt is een graansoort met een nootachtige smaak en past goed in deze gevulde maaltijdsalade met venkel en tuinerwten. Samen met pancetta en sinaasappel is dit een fris en zomers gerecht.
Aan de slag
Verhit een (soep)pan zonder olie of boter. Bak de pancetta in 3-5 min. lichtbruin en knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee. Giet af, schep om met peper en eventueel zout en laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappelen. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Snijd de knoflook heel fijn. Meng de appelazijn met de knoflook, het opgevangen sinaasappelsap en de olie tot een dressing.
Hak de amandelen grof. Snijd de dille fijn. Voeg de venkel, ui, sinaasappelpartjes, het sinaasappelrasp, de dille en dressing toe aan de spelt en tuinerwten en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de amandelen, pancetta, het venkelgroen en de rest van de olie.
Speltsalade met venkel en tuinerwten
Spelt is een graansoort met een nootachtige smaak en past goed in deze gevulde maaltijdsalade met venkel en tuinerwten. Samen met pancetta en sinaasappel is dit een fris en zomers gerecht.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een (soep)pan zonder olie of boter. Bak de pancetta in 3-5 min. lichtbruin en knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee. Giet af, schep om met peper en eventueel zout en laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappelen. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Snijd de knoflook heel fijn. Meng de appelazijn met de knoflook, het opgevangen sinaasappelsap en de olie tot een dressing.
Hak de amandelen grof. Snijd de dille fijn. Voeg de venkel, ui, sinaasappelpartjes, het sinaasappelrasp, de dille en dressing toe aan de spelt en tuinerwten en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de amandelen, pancetta, het venkelgroen en de rest van de olie.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g pancettablokjes
300 g biologische spelt
450 g diepvries fijne tuinerwten
300 g venkelknollen
1 rode ui
2 handsinaasappels
1 teen knoflook
4 el appel azijn
6 el extra vierge olijfolie
30 g gezouten amandelen met rooksmaak
10 g verse dille