Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie
Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!
30 min. bereiden / 12 min. oventijd
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen, rasp de gele schil van de vruchten en snijd in kwarten.
Verhit ⅗ olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.
Voeg de rest van de olie toe aan dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.
Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie
Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen, rasp de gele schil van de vruchten en snijd in kwarten.
Verhit ⅗ olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.
Voeg de rest van de olie toe aan dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 afbakciabatta
400 g verse preien
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 citroenen
5 el milde olijfolie
1 tl chilivlokken
800 g limabonen in blik
75 ml water
75 g Parrano rasp