Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie
bewaar
bewaar

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!

30 min. bereiden / 12 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen, rasp de gele schil van de vruchten en snijd in kwarten.

Verhit ⅗ olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.

Voeg de rest van de olie toe aan dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig