Kletskopnacho's met ijs
Zelfgemaakte koekjes + ijs + zomerfruit = dé formule voor een kidsproof recept! Duik de keuken in met het hele gezin en maak deze kletskopnacho's.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, gehakte amandelen en eventueel zout toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak 12 gelijke balletjes van het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Hou minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 8 min. bruin en krokant. Laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
Haal het ijs uit de vriezer en laat 5 min. op temperatuur komen op het werkblad. Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten van 1 cm.
Verdeel de kletskoppen over een platte schaal. Schep bolletjes ijs erop en bestrooi met de gesneden aardbei, regenboogfantasie en chocoladesaus.
Kletskopnacho's met ijs
Zelfgemaakte koekjes + ijs + zomerfruit = dé formule voor een kidsproof recept! Duik de keuken in met het hele gezin en maak deze kletskopnacho's.
nagerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, gehakte amandelen en eventueel zout toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak 12 gelijke balletjes van het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Hou minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 8 min. bruin en krokant. Laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
Haal het ijs uit de vriezer en laat 5 min. op temperatuur komen op het werkblad. Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten van 1 cm.
Verdeel de kletskoppen over een platte schaal. Schep bolletjes ijs erop en bestrooi met de gesneden aardbei, regenboogfantasie en chocoladesaus.
bewaartip:
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g biologische geblancheerde amandelen
15 g ongezouten roomboter
50 g witte basterdsuiker
½ el water
25 g patentbloem
¼ tl gemalen kaneel
6 bolletjes tricolore schepijs
125 g aardbeien
½ el regenboogfantasie
1 el chocolade dessertsaus
Dit heb je nodig
bakpapier
ijsbolletjestang