Kletskopnacho's met ijs
bewaar
bewaar

Kletskopnacho's met ijs

Zelfgemaakte koekjes + ijs + zomerfruit = dé formule voor een kidsproof recept! Duik de keuken in met het hele gezin en maak deze kletskopnacho's.

30 min. bereiden / 8 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, gehakte amandelen en eventueel zout toe en kneed tot een soepel deeg.

Maak 12 gelijke balletjes van het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Hou minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 8 min. bruin en krokant. Laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.

Haal het ijs uit de vriezer en laat 5 min. op temperatuur komen op het werkblad. Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten van 1 cm.

Verdeel de kletskoppen over een platte schaal. Schep bolletjes ijs erop en bestrooi met de gesneden aardbei, regenboogfantasie en chocoladesaus.

bewaartip Maak de kletskoppen 1 dag van tevoren. Bewaar ze na het afkoelen in een koekblik tot gebruik.
variatietipVarieer met verschillende (room)ijssmaken zoals pecan-karamel of stracciatella.
bereidingstipJe kunt natuurlijk ook kant-en-klare kletskoppen gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kletskopnacho's met ijs

Zelfgemaakte koekjes + ijs + zomerfruit = dé formule voor een kidsproof recept! Duik de keuken in met het hele gezin en maak deze kletskopnacho's.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig