Softijs met kleurrijke toppings
bewaar
bewaar

Softijs met kleurrijke toppings

Met dit recept maak je zelf deze romige softijsjes + drie verschillende toppings: eentje met discodip en blauwe bessen, met mango en chilivlokken of kies voor rozemarijn, zeezout en olijfolie. Je weet niet wat je proeft!

15 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Haal het ijs uit de vriezer en laat in 5-10 min. een beetje zacht worden.

Klop met een handmixer de slagroom met de suiker en het vanille-extract 1-2 min. tot je zachte pieken hebt. Voeg het zachte ijs toe en klop 1-2 min. tot je stijve pieken hebt.

Doe het spuitmondje in de spuitzak en schep het mengsel erin. Leg 1½ uur in de vriezer.

Snijd de naaldjes van de rozemarijn heel fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Doe de rozemarijn, het fruit, de chilivlokken, de discodip en het zeezout in aparte bakjes.

Haal het ijs uit de vriezer en kneed het ijs in de spuitzak een beetje door. Spuit het ijs in de hoorntjes. Bestrooi de hoorntjes met de mango en chilivlokken, met de rozemarijn, het zeezout en de olie of met de discodip en blauwe bessen.

kookstaptipGeen spuitzak in huis? Schep het ijsmengsel in een stevige diepvrieszak en knip voor het spuiten een klein hoekje van de zak af.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Softijs met kleurrijke toppings

Met dit recept maak je zelf deze romige softijsjes + drie verschillende toppings: eentje met discodip en blauwe bessen, met mango en chilivlokken of kies voor rozemarijn, zeezout en olijfolie. Je weet niet wat je proeft!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig