Appel-venkelsalade met walnoten (advertorial)
Deze frisse salade past helemaal bij de zomer. Je voegt aan de appel-venkelsalade veel verse kruiden en walnoten toe. Een lichte salade voor tijdens de weekendlunch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de sneetjes brood in stukken van 1½ cm. Schep om met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de walnoten ernaast en bak alles in 10-12 min. lichtbruin en knapperig, schep halverwege om.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de appels in blokjes. Haal de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes, dille en knoflook fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de knoflook, het citroensap en -rasp en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de venkel met de appel, rucola, dille, munt en de dressing. Schep de croutons en kaasflakes erdoor. Hak de walnoten grof en strooi samen met het venkelloof erover. Serveer met de Lindeman’s Bin 85 Pinot Grigio.
Appel-venkelsalade met walnoten (advertorial)
Deze frisse salade past helemaal bij de zomer. Je voegt aan de appel-venkelsalade veel verse kruiden en walnoten toe. Een lichte salade voor tijdens de weekendlunch.
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de sneetjes brood in stukken van 1½ cm. Schep om met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de walnoten ernaast en bak alles in 10-12 min. lichtbruin en knapperig, schep halverwege om.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de appels in blokjes. Haal de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes, dille en knoflook fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de knoflook, het citroensap en -rasp en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de venkel met de appel, rucola, dille, munt en de dressing. Schep de croutons en kaasflakes erdoor. Hak de walnoten grof en strooi samen met het venkelloof erover. Serveer met de Lindeman’s Bin 85 Pinot Grigio.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
5 el extra vierge olijfolie
50 g ongezouten walnoten
2 venkelknollen
2 friszure appels
10 g verse munt
7½ g verse dille
1 teen knoflook
½ biologische citroen
85 g rucola
90 g Pecorino saladeflakes
1 fles Lindeman's Bin 85 pinot grigio
Dit heb je nodig
bakpapier