Kroket-monsieur
Geen croque monsieur, maar een kroket-monsieur! In deze tosti vormen Nederland en Frankrijk een hartstikke goede smaakcombi. Probeer 't eens.
20 min. bereiden / 15 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de kroketten volgens de verpakking. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng de bechamel op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood en besmeer de sneetjes elk met 1 el bechamelsaus en verdeel over de helft van de sneetjes de geraspte gruyère. Halveer de kroketten in de lengte, leg met de snijkant naar beneden op de sneetjes met kaas en bestrooi weer met de gruyère. Top af met de rest van het brood met de bechamelkant naar beneden.
Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de rest van de bechamel over de broodjes en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15 min. tot de kaas gesmolten en gegratineerd is. Serveer direct.
Kroket-monsieur
Geen croque monsieur, maar een kroket-monsieur! In deze tosti vormen Nederland en Frankrijk een hartstikke goede smaakcombi. Probeer 't eens.
null personen
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Bereid de kroketten volgens de verpakking. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng de bechamel op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood en besmeer de sneetjes elk met 1 el bechamelsaus en verdeel over de helft van de sneetjes de geraspte gruyère. Halveer de kroketten in de lengte, leg met de snijkant naar beneden op de sneetjes met kaas en bestrooi weer met de gruyère. Top af met de rest van het brood met de bechamelkant naar beneden.
Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de rest van de bechamel over de broodjes en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15 min. tot de kaas gesmolten en gegratineerd is. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 diepvries rundvleeskroketten
40 g ongezouten roomboter
45 g tarwebloem
375 ml volle melk
1 el grove dijonmosterd à' l'ancienne
½ tl gemalen nootmuskaat
165 g geraspte gruyère
8 sneetjes ongesneden Nederlands desem blond