Kroket-monsieur
bewaar
bewaar

Kroket-monsieur

Geen croque monsieur, maar een kroket-monsieur! In deze tosti vormen Nederland en Frankrijk een hartstikke goede smaakcombi. Probeer 't eens.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de kroketten volgens de verpakking. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng de bechamel op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood en besmeer de sneetjes elk met 1 el bechamelsaus en verdeel over de helft van de sneetjes de geraspte gruyère. Halveer de kroketten in de lengte, leg met de snijkant naar beneden op de sneetjes met kaas en bestrooi weer met de gruyère. Top af met de rest van het brood met de bechamelkant naar beneden.

Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de rest van de bechamel over de broodjes en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15 min. tot de kaas gesmolten en gegratineerd is. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kroket-monsieur

Geen croque monsieur, maar een kroket-monsieur! In deze tosti vormen Nederland en Frankrijk een hartstikke goede smaakcombi. Probeer 't eens.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig